[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.10.1″]

Er zijn vast een aantal vragen bij het kiezen van de fotograaf voor jullie bruiloft of andere shoot.
Hieronder geef ik antwoord op deze vragen. Staat die van jou er niet tussen? Mail me: info@carinacalis.nl.

 

Je hebt pakketten op je website staan? Wij willen het net iets anders, kan dat?

Maar natuurlijk kan dat. Die pakketten zijn er om jullie een indruk te geven wat er mogelijk is. Jullie trouwen nou eenmaal niet iedere dag en ik heb meer ervaring met bruiloften. En iedere bruiloft is toch weer anders. Ik werk graag aaneengesloten uren om de mooiste en belangrijke momenten niet te hoeven missen. Zijn jullie er nog niet helemaal uit hoeveel uur jullie mijn aanwezigheid nodig hebben? Ik geef jullie hier graag advies in tijdens een kennismakingsgesprek. Ik kan jullie dan tevens albums laten zien van andere bruiloften om nog meer in de sfeer te komen.


De fotoshoot is afgelopen, hoe gaat het dan verder?

Na de fotoshoot ga ik aan de slag met jullie foto’s en maak ik de selectie en ga ik ze nabewerken (ook wel editing). Zodra ik de foto’s gereed hebben stuur ik jullie een e-mail met een link naar een prive online-gallerij. Jullie kunnen de foto’s dan op je gemak thuis bekijken. In deze gallerij kan je eenvoudig een selectie maken van jullie favoriete foto’s. Wellicht willen jullie ze allemaal wel hebben. Bij bruids- en uitvaartfotografie zitten alle geselecteerde foto’s bij de prijs in.


Kunnen we de onbewerkte bestanden van je krijgen/kopen?

Nee, dat is niet mogelijk. En waarom niet? Het is net als dat je bij de bakker zou vragen om het recept voor zijn brood. Zie het ook als een totaal afgeleverd product. Een schrijver ziet graag zijn boek in de winkel liggen, net als ik graag mijn nabewerkte foto’s in een mooi album wil afleveren. Het is een eindproduct.


Zijn de foto’s rechtenvrij?

Jullie krijgen na de fotoshoot alle foto’s in hoge resolutie aangeleverd op hoge resolutie. De foto’s zijn echter NIET rechtenvrij, het copyright / auteursrecht blijft ten alle tijde in handen van de fotograaf. Jullie mogen van alles doen met de foto’s, maar niet doorverkopen of voor commercieel doeleinden gebruikt worden door derden zonder mijn toestemming. Foto’s delen op social media mag natuurlijk, graag zelfs! Wel graag met vermelding van mijn (bedrijfs)naam. Het staat ook vrij om de online gallerij te delen met familie en vrienden.


Stel, je bent ziek. Wie komt er dan fotograferen?

Tja dat kan altijd gebeuren natuurlijk. Maar daar wil je niet aandenken bij een bruiloft of uitvaart. Het zal ook niet snel gebeuren dat ik niet zelf kom. Is gelukkig nog niet voorgekomen. Losse reportages kunnen we (hopelijk) op een andere datum uitvoeren.  In elk geval kan ik terugvallen op een netwerk van 800 professionele fotografen. Er is altijd een collega te vinden die kan invallen. Op de dag zelfs nog, mocht mij wat overkomen. Via whatsapp kan ik een oproep plaatsen of er een collega in de buurt is die kan bijspringen of de bruiloft kan overnemen. We gaan hier allemaal niet vanuit, maar zoals jullie kunnen lezen is er altijd een backup.


Krijgen we de foto’s in kleur of in zwart-wit of beide?

Jullie krijgen het grootste gedeelte van de foto’s in kleur. Een klein gedeelte van de foto’s zullen jullie in zwart-wit ontvangen omdat ik deze beelden veel mooier vind in zwart-wit. Sommige van deze zwart-wit foto’s ontvangen jullie daarnaast ook in kleur.


Heb je een fotostudio?

Nee, ik heb geen fotostudio. Ik kom graag bij je thuis voor een fotoshoot of op een mooie locatie in het bos, de heide of ergens anders.

Ik bewaar de geselecteerde foto’s tot 6 maanden na de fotoshoot. Advies is dan ook om direct een back-up van de foto’s te maken. Bij voorkeur zelfs meer dan één. Is het langer dan 6 maanden geleden. Je kan het altijd even vragen natuurlijk.


Kunnen we bij jouw ook wandproducten afnemen?

Naast prachtige albums kunnen jullie dat zeker. Bondi, canvas, plexiglas, hout, er is heel veel mogelijk.

 

We weten nog niet of we een album willen, kan dat ook achteraf besloten worden?

Natuurlijk kan dat. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen jullie ze bekijken en voelen. Dit zijn echt mooie, stevige en handgemaakte albums. Het is wel voordeliger om een album gelijk uit te kiezen.


Onze dagplanning is in de loop der tijd veranderd. We willen graag meer uren, kan dat?

Jazeker, immers zit er zo’n lange tijd tussen de boeking en de fotoshoot dat dat heel begrijpelijk is. Het is dan ook zeker nog mogelijk om te kiezen voor een ander pakket of om extra uren fotografie bij te boeken. Een uur extra kost € 100,- extra. Het is overigens ook nog mogelijk om op de grote dag zelf extra uren bij te boeken. Zit het aantal uren er bijna op dan geef ik dat bij jullie aan. Wie weet willen jullie nog een bepaalde foto, of met een bepaald iemand op de foto. Hierdoor wordt er niks vergeten en weten jullie dat mijn uren er bijna op zitten.


We willen graag twee fotografen op onze bruiloft om echt alle momenten te pakken! Kan dat?

Wat tof dat jullie de dag compleet vast willen leggen. Met twee fotografen mis je geen enkele moment. Mij collega Esther Malmberg gaat graag met mij mee om jullie dag vast te leggen. Maar ook zij heeft een agenda dus geef het op tijd aan als jullie die wens hebben. Een extra fotograaf kost € 45,- per uur extra bij een minimale afname van 4 uur.


Waarom is (trouw)fotografie zo duur?

Fotografie is duur omdat er zoveel uren in gaan zitten die jullie niet zien. Grootste deel van de tijd zitten in de uren buiten de fotografie om. Als voorbeeld genomen een bruiloft van 6 uur. We spreken elkaar zo 1 of 2 keer voor de bruiloft. Soms ga ik op de locatie scouten voor mooie plekken. Uiteraard ben ik op de dag aanwezig om mooie momenten vast te leggen. Als jullie dag is geweest begint pas het echt werk. Alle foto’s worden ingeladen om een selectie te kunnen maken. Ook bij mij zijn niet alle foto’s scherp of goed belicht. Als ik alle foto’s heb doorgespit tot een mooie selectie ga ik de foto’s importeren in Lightroom. Met dit programma bewerk ik elke foto stuk voor stuk na. Dit zijn er meestal gemiddeld 250 tot 350 stuks. Ligt eraan hoelang de dag was en hoeveel momenten er zijn geweest. Dat verschilt enorm per shoot. Het nabewerken neemt zo anderhalve dag in beslag omdat ik ze bewerk op belichting, uitsnede, witbalans en kleur of zwart/wit. Dan worden de bewerkte foto’s geexporteerd en op een online gallerij geplaatst. Uiteraard nog even een leuk email schrijven aan jullie met diverse informatie over de verdere verloop. Wellicht plannen we nog een afspraak om een album uit te kiezen als dat niet bij het kennismakingsgesprek is gelukt. De foto’s gaan ook op een USB stick met een leuke verassing erbij. Als jullie een selectie hebben gemaakt uit alle foto’s ga ik het album opmaken en ontvangen jullie online een digitale proef om te bekijken en eventueel wijzigingen door te geven. Meestal is het album gelijk akkoord. Als het album akkoord is, is het tijd om het album te bestellen. Als het album binnen is neem ik contact met jullie op om af te spreken, zodat het album bij jullie thuis komt. Zoveel tijd kost een bruiloft gemiddeld van 6 uur.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.10.1″ src=”https://www.carinacalis.nl/wp-content/uploads/2016/04/CarinaCallisFotografie_Trouwfotograaf-Eemnes-Baarn-Huizen-146.jpg” /][et_pb_image _builder_version=”3.10.1″ src=”https://www.carinacalis.nl/wp-content/uploads/2016/04/CarinaCallisFotografie_Trouwfotograaf-Amersfoort-332.jpg” /][et_pb_image _builder_version=”3.10.1″ src=”https://www.carinacalis.nl/wp-content/uploads/2017/12/CarinaCallisFotografie_Trouwfotograaf-Huizen-Blaricum-3070.jpg” /][et_pb_image _builder_version=”3.10.1″ src=”https://www.carinacalis.nl/wp-content/uploads/2018/07/CarinaCallisFotografie_Golden_Sun_Huizen-1598-1.jpg” /][et_pb_image _builder_version=”3.10.1″ src=”https://www.carinacalis.nl/wp-content/uploads/2018/07/CarinaCallisFotografie_trouwfotograaf-Naarden-Vesting-0420.jpg” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Switch to light style Switch to dark style
error: Content is protected !!