Beschikbaarheid

Lieve bruidsparen,

Wat leven we in een bizarre tijd. Jullie zouden bezig moeten zijn met trouwjurken afpassen, een proefkapsel laten maken, bij de visagiste langsgaan voor een proef make-up, trouwkaarten ontwerpen, een pak uitzoeken. Maar in plaats daarvan is het een onzekere periode of het jullie droom bruiloft kan worden met al jullie lieve familie en vrienden die je wilt knuffelen en omhelzen.

De informatie die de overheid naar buiten brengt en de daarbij horende maatregelen worden steeds aangepast. Vanavond kregen we meer informatie over scholen en kinderdagverblijven. Fijn dat kinderen bijna geen risico lopen en dat ze weer naar school mogen. Nu is het afwachten of de grens naar 100 personen wordt opgetrokken per 1 juli.

Het afwachten is pittig maar het is wel belangrijk er goed over na te denken en alles bespreekbaar te maken.

UPDATE 06-05-2020: De overheid heeft aangegeven versoepeling te kunnen gaan geven aan de maatregelen. Per 11 mei mogen de contactberoepen (denk aan jullie kapper/visagist) weer aan het werk. Per 1 juni is de planning om een versoepeling te laten plaatsvinden voor de horeca; zij mogen weer open met een maximum van 30 personen (inclusief personeel + 1,5m afstand). Per 1 juli is de planning om de grens van 30 personen op te rekken naar 100 personen. Zie voor meer informatie - bericht RIVM 
UPDATE 21-04-2020: Het RIVM heeft de de maatregel dat evenementen waar een vergunning voor nodig is (denk aan concerten/koningsdagfeesten met duizenden bezoekers) verboden zijn, verlengd tot 1 september. Bruiloften vallen hier niet onder, een bruiloft is geen evenement waar een vergunning voor aangevraagd hoeft te worden. Bruiloften zijn veelal afhankelijk van de horeca (trouwlocatie).  Momenteel zijn er voor de voor de horeca geen wijzigingen. De horeca blijft zoals al eerder afgesproken is gesloten tot 1 juni. In de week voor 20 mei komt er weer een persconferentie, we gaan er vanuit dat er dan meer gezegd gaat worden over de horeca en eventuele, gedeeltelijke, opening daarvan. Voor bruiloften blijven de maatregelen ongewijzigd. De maatregel die al geldt blijft ook voor nu gelden tot er weer een nieuwe uitspraak komt rond 20  mei. De maatregel die nu geldt: Bruiloften mogen summier doorgaan met maximaal 30 personen en 1,5 m afstand houden. Let op! Sommige gemeentes houden zich aan nog strakkere maatregelen rondom trouwen. Neem hiervoor contact op met de gemeente waar jullie gaan trouwen. Dit geldt voor nu uiteraard alleen voor de bruiloften die gepland zijn tot 1 juni. De bruiloften zoals zovelen die gepland hadden op een mooie locatie (horeca) met meer dan 30 personen zijn t/m 1 juni niet mogelijk. Zie voor meer informatie - bericht RIVM. 

 

Onzekere tijd

Ook voor mij als trouwfotograaf is het een onzekere tijd. In plaats van in het gras te liggen of tussen de bloesem te staan om de liefde vast te leggen tussen mooie mensen liggen mijn camera’s veelal stil. Daarnaast is het woonhuis van mijn ouders 5 april afgebrand dus ik had mijn prioriteiten daar liggen afgelopen weken. Gelukkig mag ons meisje (van 2,5 jaar) weer naar het kinderdagverblijf wat mij ruimte geeft om tijd in mijn bedrijf te steken en contact te maken met jullie. 70 werkuren verdelen in een week met een kleintje thuis is best heftig.
Maar ik pas me ook aan en ik leef ontzettend met iedereen mee die in dit schuitje zitten en niet hun droomdag kunnen vieren wanneer ze willen of zoals ze willen. ‘Gezondheid gaat voor alles!’, aldus Premier Rutte, en hij heeft gelijk. Want zonder mensen geen feesten of evenementen.

Wanneer jullie twijfelen over het vieren van jullie bruiloft op de nu geplande datum dan wil ik jullie vragen om contact met mij op te nemen en met jullie andere leveranciers en met name de trouwlocatie. Laat weten wat jullie gedachten of ideeën zijn. Ik denk graag met jullie mee! Aangezien de maatregelen en informatie steeds verandert is het verstandig niet te vroeg te gaan om boeken maar, hoe lastig ook, heel even af te wachten. 

Wanneer jullie de bruiloft moeten verzetten vanwege de maatregelen van het RIVM bied ik jullie dit kosteloos aan voor al mijn beschikbare dagen t/m 1 mei 2021. Trouwen gaat om het vieren van de liefde en is gelukkig niet aan een datum gebonden. Laten we samen kijken wanneer jullie dit alsnog vol overgave kunnen doen. Denk ook aan de maandag, dinsdag, woensdag of donderdag!
Neem voor jullie een besluit nemen over een datum ook eerst even contact op met alle andere leveranciers zodat jullie ook weten wat hun mogelijkheden/beperkingen en clausules zijn zodat jullie daarna een goede beslissing kunnen nemen.

Verzetten na 1 mei 2021?
Willen jullie de bruiloft verzetten naar een datum na 1 mei 2021? Dat kan natuurlijk, maar let op, die periode is het hoogseizoen voor mij als trouwfotograaf. De periode van enkele maanden waarin ik mijn inkomen voor het hele jaar 2021 moet verdienen. Wanneer jullie de dag verzetten naar het nieuwe trouwseizoen (hét hoogzeizoen) van 2021 betekent dit dat ik op die desbetreffende dag geen nieuwe boeking kan aannemen. Dat betekent dat ik dit jaar minder inkomsten heb omdat bruiloften verzet worden én ook in 2021 in het hoogseizoen boekingen misloop omdat ik bruiloften van 2020 daarnaartoe moet verzetten. Dit maakt dat ook het bestaan van mijn bedrijf en daarmee van mij als fotograaf in gevaar kan komen. Daarom kan en wil ik die optie van verzetten uiteraard aanbieden, maar ben ik genoodzaakt om daar wel mijn tarief voor 2021 te rekenen. Hopende op jullie begrip hiervoor, want voor jullie is dit ook geen makkelijke keuze.

Als jullie dus overwegen om jullie bruiloft naar 2021 te verzetten neem dan persoonlijk contact met me op en ik probeer met jullie mee te denken tot een goede oplossing. Het vieren van jullie liefde wil ik graag bijwonen en vastleggen in welk jaar dan ook.  

Het belangrijkste is dat we allemaal gezond blijven en dat we weer alles samen kunnen doen zoals we gewend waren. Ik wens jullie dan ook de kracht en moed toe om hier samen door heen te komen. Samen staan we sterk.

Heb je nog vragen of wil je meer over bovenstaande weten?
Neem gerust contact met me op en ik sta je graag te woord.

Lieve groet,
Carina

P.s. reeds geboekte data zijn: 23-04, 26-04 (optie) en 01-05-2021.

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Goedendag, wat leuk dat je in mij geïnteresseerd bent als fotograaf.

Weet je de datum al en wil je weten of ik nog beschikbaar ben? Stuur gerust een whatsapp en je hebt snel antwoord!

Hartelijke groet,
Carina